Jasnovidectvo /ne/profesionálny pohľad :-)

Je to dar?

Jasnovidenie znamená jasne vidieť, alebo predpovedanie “budúcnosti”. To znamená, že ak jasne vidíte tento článok, máte ten dar nazývaný ako jasnovidectvo. 😀 A teraz od koho pochádza tento dar? Ak je ten dar pre nás prospešný, tak si povieme: “Á ten dar pochádza od Svetlých.” Ale ak ten dar nám viac škodí, povieme si: ” Ten dar je prekliatím od Temných.” 🙂  Všetci máme nejaký ten dar, a dokonca si môžeme vybrať od koho bude tento dar pochádzať. Nemusí tento dar pochádzať práve od Svetlých alebo Temných, ale môže pochádzať, aj od nás samých.  Buď sú pre nás dary skutočným darom alebo veľkým nezdarom. 🙂

Minulosť, prítomnosť a budúcnosť

Jasnovidec hovorí si: “Ach, ten život je nudný, dvakrát zažiť to isté v jednom živote. V prítomnosti som mal videnie o budúcnosti, ktorú prežívam v prítomnosti, videnú už v minulosti o budúcnosti, ktorá je už tiež minulosťou.” Je  to chaos pre tých, ktorí vidia do budúcnosti, môžu sa stratiť v čase, nemusia si uvedomovať minulosť, prítomnosť a budúcnosť. Ten čas sa stáva veľkým nezmyslom pre nich, a preto pristupuje ako pozorovateľ života. Ich odpoveďou pre iných: Ja vidím budúcnosť, minulosť, ale nepýtajte sa ma na prítomnosť, v tejto totižto som sa už stratil. 🙂

Vízie

Rôzne obrazy celkom neznámych bytostí, ľudí, predmetov a dejov v rôznych obdobiach. Výklad vízii je zložitý, pretože niekedy jasnovidec potrebuje preložiť si víziu a pri výklade vízii iným musí byť veľmi opatrný, aby sa nestalo opakom toho, čo vyložil. 😆

Napríklad: Ako jeden známy jasnovidec, nebudem ho menovať, predpovedal jednému páru, že  budú zásnuby a možno mať aj dieťa v danom roku. A o pár mesiacov sa dočítame o tom istom páre, že sa rozvádzajú v tom istom roku. 🙂 To znamená, že aj keď vám jasnovidec povie, čo vidí, ešte neznamená, že sa to tak, aj musí stať. Tu už mám vytvorené pochybnosti, či skutočne jasnovidci jasno vidia. 🙂 Všetko sa mení a my sme v neustálom procese premeny. Prečo je to tak? Vezmime si napríklad situáciu, keď jasnovidec vidí ako pýtajúcemu nebodaj horí dom a on tou víziou dostal varovanie pre pýtajúceho. V tomto prípade môže byť jasnovidec rád, že jeho vízia sa nenaplní, pretože včas varoval pýtajúceho. Stáva sa aj to, že vízia sa naplní, aj napriek tomu, že niekoho včas varuje, pretože je to dané osudom, všetko je tak, ako má byť. V tomto prípade má jasnovidec oveľa ťažšie, jediné čo jasnovidcovi zostáva je zmierniť následky danej situácie. 😛 Odpoveď jasnovidca: “Ja “jasne” vidím, ale hovorím ti iba to, čo môžem jasne vidieť zatiaľ z veľkej neznámej.”

Veštenie

Jasnovidec stretne na ulici vešticu, ktorá sa ho pýta, či si chce dať vyveštiť budúcnosť alebo opýtať sa na niečo. Pre jasnovidca, ktorý jasne vidí budúcnosť je táto ponuka absurdná. Jediné, čo sa jej spýtal: “Vieš vyveštiť niečo, čo neviem?”  Keď veštica začala vykladať karty a začala mu rozprávať výklad, na každú jej vetu odpovedal, aj to viem. Jasnovidec, ktorý jasne vidí, nepotrebuje iné pomôcky ako sú karty, veštecké gule a už vôbec nie veštiť budúcnosť, ktorú už videl.

Pútnik: “Tak čo, aké dnes bude počasie?”

Pastier: “Presne také, aké sa mi páči.”

“Ako vieš, že sa ti počasie bude dnes páčiť?”

“Pretože som prišiel na to, že nie vždy je podľa môjho, a tak som sa rozhodol, že sa mi bude páčiť to, čo príde. Môžem si teda byť istý, že mi dnes bude počasie vyhovovať.”

Zdroj: Anthony de Mello – Modlitba žaby II.

Takto vyzerá iba môj neprofesionálny pohľad na jasnovidectvo, ale ako to vnímajú odborníci na mágiu?

Aleister Crowley /inak menovaný ako šelma, 666/ výborný mág a rebel, ktorý prešiel celým svojim životom rôznymi duchovnými cestami. Vytiahnutý úryvok o jasnovidectve pochádza z knihy: Mágia v teórii a v praxi – Aleister Crowley.

Existuje určitý druh nejasného a neurčitého spojení mezi Astrály a Materiály; a je možné, s velkou dávkou zkušeností, vyvodit fakta o materiálních věcech z jejich astrálních aspektů, které vidí oči jeho Astrálního těla. Tato astrální rovina je tak rozmanitá a proměnlivá, že několik jasnovidců dívajících se na stejnou věc může vypovídat o naprosto odlišných obrazech, a přeci nich mohou vyvozovat stejné závěry. Při pohledu na člověka může jasnovidec říct: “Linie síly všude klesají,” druhý: “Všechno je špinavé a skvrnité,” třetí: “Aura vypadá velmi potrhaně.” Všichni se ale shodnou na tom, že je tento člověk nemocný. V každém případě jsou však tyto dedukce spíše nespolehlivé. Je třeba mnoha zkušeností, než může člověk uvěřit svým vlastním vizím. Mnoho lidí si myslí, že jsou v těchto věcech velmi dobří, a ve skutečnosti jim jen vyšlo několik odhadů (což si přirozeně pamatují) mezi stovkami neúspěchů, jež zapomněli.
Jediným testem jasnovidnosti je udržování záznamů všech pokusů. Například, FRATER O.M. jednou předložil jasnovidci vestu k psychometrickému zkoumání. Ten uvedl 56 údajů o majiteli vesty; z nich byly 4 zcela správné; 17 jich bylo poměrně přesných, ale patřily do třídy údajů, které mohou platit téměř o všech. Zbytek byl špatně. Z toho se dalo vyvodit, že tento člověk nemá žádnou zvláštní schopnost. Ve skutečnosti by mu vlastní oči – pokud by se vyznal v krejčovství – posloužily mnohem lépe, neboť si myslel, že majitel vesty je obchodníkem s obilím, a ne hrabě, kterým ve skutečnosti byl.
Mág musí vyvíjet stále velké úsilí na zdokonalování této schopnosti. Je pro něj užitečná jako ochrana před útokem; může díky ní získávat varování, odhadovat charakter a pozorovat své vlastní obřady.
Tuto schopnost lze získat mnoha způsoby. Díváním se do křišťálové koule, kapky inkoustu na dlani, do zrcadla či šálku čaje. Stejně jako se dovede zkušený pracovník s mikroskopem dívat jedním okem do přístroje a druhým na okolní svět, přestanou i přirozené oči předávat své poselství do mozku, pozornost se od nich odvrátí a člověk začne vidět Astrálníma očima.
Tyto metody se zdají být MISTRU THERIONOVI neuspokojivými. Velmi často vůbec nefungují. Je velmi obtížné někoho užívání těchto metod naučit; a co je nejhorší, jsou čistě pasivní! Můžete vidět jen to, co je vám ukázáno, a to mohou být věci zcela bezvýznamné a irelevantní.

Spoliehať sa na vízie nielen od jasnovidca môžeme tak na 50%. 😉

3 komentáre

  1. 😀
    aj predpovedať sa dá na 100% …
    komu?
    mrtvemu …. 🙂

    ale inak, páči sa mi tvoja úvaha ….
    jednoducho ludia sa akosi radšej zaoberajú tým, čo bude,
    a ak mám ešte aj dátum a čas, s presnou minútou, to je dobrýýý jasnovidec, 😀 …. namiesto toho aby žilu tu a teraz ……

    to je ako chcieť ovoňať ružu z holandska,
    pričom ani len neskúsim ovoňať ružu zo slovenska …… a to tu a teraz, lebo niekto povedal že tam sú krajšie atd ….

  2. Drahé Božie Dieťa, “autorka” tejto stránky
    Chcel by som sa opýtať niečo sukromne, ale nevidím tu e-mail.
    Posielam svoj: emanuel@pobox.sk ak napíšeš, budem rád 🙂
    Ďakujem, že si….

  3. Vieročka, pekne si to napísala a takto to presne je. Jasnoviodec môže dotýčnému povedať, čo vidí v tomto čase u dotyčného, ale ten dotyčný by počas cesty nemal meniť smer. Sme ovplyvnený toľkými ľuďmi, faktormy a situáciami, že všetko sa môže zmeniť o 180°C

    Tiež mám skúsenosť. Boli u mňa kamošky a každá chcela kyvadlom veštiť, jedna za syna, kedy bude chodiť a jedna za seba kedy otehotnie. Videla som presne rok. Prvá väštba sa vyplnila síce nie na 100%, lebo syn chodí, ale z trojkolkou a to, že on sám sa môže uzdraviť, len musí skutočne chcieť, je pravda. Druhá sa tiež mohla vyplniť, len kamoška možnosť umelého oplodnenia nevyužila, termín jej prepadol, zmenila prácu a ide iným smerom. Takže to, že v prítomnosti vidíme budúcnosť je fajn, ale ak sa budúcnosť stane prítomnosťou už môže byť skorej aj minulosťou, lebo je na nás ako si riadime svoj osud. 😉

    Takisto s tým výkladom vízie iným je to naozaj ťažké, pretože my veci vidíme inak a naše vyššie súčasti úplne inak, až je mysleľ a duša čistá, vtedy naše videnie sú presné a nie sú skreslené ničím ostatným.

    Pekný dník želám. 😉

Pridaj komentár